Oldalak

2011. július 2., szombat

183.

a receptet még finomítani kell, de az illata igazi volt

5 megjegyzés:

  1. Ma mi is sütöttünk :-) Majd "cserélhetnénk eszmét" :-))) Elég jó lett, de a harmada a tűzben végezte.....egyszerűen leesett a fáról :-(
    Majd mutatok képeket a blogomban én is.

    VálaszTörlés
  2. Andi, ide is beírom, hátha valakinek jobb receptje van. :)

    A leesés ellenszere, hogy a fát közvetlenül a tészta feltekerése előtt jó alaposan margarinnal-vajjal-zsírral (attól függ hogy csináltátok) be kell kenni.
    Nekem az állaga nem jött be.

    A recept:
    50 dkg liszt
    3 dkg élesztő
    1/4 liter langyos tej
    6 dkg cukor
    6 dkg olvasztott vaj
    2 tojás
    1 kk só

    A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük , hogy az élesztő feloldódjon benne. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez és kézzel simára dagasztjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, liszttel meghintjük és letakarva kb 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
    A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és 2 cm-es csíkokat vágunk belőle. A sütőfát bevajazzuk, és a csíkokat feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, és a kívül is bavajazott tésztát a cukorba forgatjuk. Parázs fölött addig sütjük, míg a cukor barnára nem karamellizálódik. Még forrón ízesített cukorba forgatjuk.

    VálaszTörlés
  3. Így nagyon jól néz ki és isteni finom lehetett:-))))))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...